(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kuře pečené na soli
Potřebné ingredience
1 čerstvé kuře,1 kg soli,grilovací koření,bramborová kaše s osmaženou cibulkou jako příloha
Postup přípravy
Kuře důkladně omyjeme ve studené vodě.Předehřejeme troubu na 210 stupňů.Do suchého pekáčku vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé ploše.Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce posypeme grilovacím kořením.Kuře vložíme do trouby,nepodléváme,nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova.Po upečení kuře vyjmeme,spodní část kůže odstraníme a ihned podáváme.Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.My jsme měli bramborovou kaši s osmaženou cibulkou.Dobrou chuť.
kuře před vložením do trouby
kuře po vytažení z trouby
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
paja1232
(upraveno)
22. 2. 2009, 19:08
Já to taky zkoušela se stehýnkama a je to mnámka. Doporučuji